De leden van GroenLinks in de Provincie Utrecht hebben wat te kiezen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019. De keuze voor het lijsttrekkerschap van de partij zal gaan tussen fractievoorzitter Florian Bekkers uit Bilthoven, die op de eerste plek staat, en Statenlid Huib van Essen uit Utrecht-stad, die op de advieslijst op nummer twee staat.

“GroenLinks mag trots zijn op deze twee ambitieuze toppers” zegt voorzitter van de kandidatencommissie Steven de Vries. “Ook de rest van de lijst mag er zijn, het is een mooie combinatie van enthousiaste nieuwkomers en meer ervaren politici” aldus De Vries.

GroenLinks rekent op een historische verkiezingsuitslag in maart 2019. In de verkiezingen voor de Tweede Kamer en Gemeenteraad werden al ongekend goede resultaten gehaald. De Vries: “Met deze mooie lijst denken we aan de hooggespannen verwachtingen van de kiezer te kunnen voldoen”.

Op plek 3 van de lijst draagt de commissie routinier Karin Boelhouwer uit Wijk bij Duurstede voor. De hoogste nieuwkomer is de zevenentwintigjarige Amersfoortse Suzanne Vrielink op plek 4. Utrechters Ali Karataş en Jeroen Bart nemen de 5e en 6e plaats in. Op plek 7 staat de Woudenbergse Marjolein van Elteren. De inmiddels gepensioneerde topambtenaar van de Gemeente Utrecht Marijke de Jong is te vinden op 8e plek. De top 10 wordt verder gecompleteerd door Nelleke Groen uit Doorn en Ellen Brinksma uit Utrecht.

Overzicht top concept-kandidatenlijst

 1. Florian Bekkers, Bilthoven (tevens kandidaat-lijsttrekker)

 2. Huib van Essen, Utrecht (tevens kandidaat-lijsttrekker)

 3. Karin Boelhouwer, Wijk bij Duurstede

 4. Suzanne Vrielink, Amersfoort

 5. Ali Karatas, Utrecht

 6. Jeroen Bart, Utrecht

 7. Marjolein van Elteren, Woudenberg

 8. Marijke de Jong, Utrecht

 9. Nelleke Groen, Doorn

 10. Ellen Brinksma, Utrecht

 11. David Oude Wesselink, Utrecht

 12. Thilly de Boer, Utrecht

 13. Floris van Elzakker, Woerden

 14. Pieter Kroon, Abcoude

 15. Jurgen Hillaert, Veenendaal

 16. Jens Bosman, Zeist

 17. Jenny Schutte, Utrecht

 18. Sander van Opstal, Rhenen