Dit hebben wij bereikt

  1. Woningeigenaren die willen verduurzamen krijgen hulp van energiecoaches uit de buurt die worden ondersteund door de provincie.
  2. We isoleren versneld de eigen woning van mensen met een kleine beurs. We zorgen dat de isolatiebedrijven hierbij zuinig zijn op de natuur.
  3. Bedrijven zijn verplicht om energie te besparen. We controleren nu ook of ze dat doen en geven hen advies over maatregelen.
  4. We helpen de zorginstellingen in onze provincie met energiebesparing en verminderen van afval. Hierdoor houden ze meer geld over voor goede zorg.
  5. We helpen verenigingen van eigenaren (VvE’s) met het uitvoeren van hun plan om samen hun flatgebouw of appartementencomplex goed te isoleren en van het gas af te halen.

En dit gaan we doen

  1. We gaan inwoners en gemeenten nog meer helpen met het versneld isoleren van woningen. Ook maken we afspraken over isolatie van huurwoningen.
  2. We helpen gemeenten om woningen wijk voor wijk van het gas te krijgen en groen, betaalbaar en comfortabel te verwarmen.
  3. Warmtenetten worden van de overheid om te zorgen voor lagere tarieven en echte groene warmtebronnen. Als provincie richten we daarvoor een warmtebedrijf op.
  4. We gebruiken zoveel mogelijk de in onze provincie aanwezige groene energiebronnen, zoals warmte uit de bodem en uit water.
  5. We zorgen dat de opbrengsten van wind- en zonne-energie ten goede komen aan omwonenden die het bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor energiebesparing of lagere energiekosten.
Actieblok Gezond, Sociaal en Duurzaam

Meer weten over onze plannen?

Lees hier ons Verkiezingsprogramma 2023 - 2027: Gezond, Sociaal en Duurzaam.