Dankzij de mooie oude kern van Amersfoort en alle natuur die de provincie Utrecht kent voel ik me hier echt thuis. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Nieuwe ideeën ontwikkelen en uitrollen geeft me veel energie en ik werk graag samen met andere creatieve en gedreven mensen. Wat dat betreft voel ik me trouwens ook helemaal thuis in onze fractie. 

In mijn vrije tijd ga ik graag naar een concert, het theater, een (cultureel) festival of drink ik een biertje met mijn vrienden in de stad. De kinderen van mijn vrienden hebben mijn hart gestolen en ik dat van hen, al was het maar omdat ze me als een perfect levend klimrek zien.

In de sportschool zien ze me regelmatig verschijnen en als het mooi weer is vind ik het heerlijk om een stuk te wandelen. Vrijwel geen wedstrijd van mijn favoriete club FC Twente gaat aan mij voorbij. Ook volg ik al jaren het vrouwenvoetbal in Nederland en ben ik erg trots op de toegenomen bekendheid rondom onze Oranjeleeuwinnen.

Deze periode ga ik me inzetten voor de reductie van de bodemdaling in onze provincie en de waterkwaliteit en het gebruik ervan. Ook de betaalbaarheid en bereikbaarheid van kunst & cultuur en eerlijke beloning van kunstenaars zijn onderdeel van mijn speerpunten. Verder ga ik de uitvoering van de regenboogprovincie in de gaten houden, zodat niet alleen LHBTIQA+’ers die in een regenbooggemeente wonen veilig kunnen leven, maar dat er ook in de rest van de provincie sprake is van sociale acceptatie. 

Al sinds jongs af aan ben ik politiek geïnteresseerd en maatschappelijk betrokken. Op mijn zeventiende werd ik vol overtuiging lid van GroenLinks. De partij spreekt me aan vanwege de idealen en optimistische toon. Oplossingsgericht denken en gaan voor je idealen, daar sta ik voor en daarom voel ik me bij GroenLinks op mijn plek. We zijn als individu en als mensheid niet alleen op de wereld, laten we zuinig zijn op alle diversiteit om ons heen. Het is voor mij erg belangrijk dat iedereen binnen de provincie zichzelf kan zijn, ongeacht je afkomst, geaardheid of genderidentiteit.

Portefeuilles

Eerste woordvoering op dikgedrukte portefeuilles en tweede woordvoering op de overige portefeuilles:

  • Kunst, cultuur en erfgoed
  • Sociale agenda
  • LHBTIQA+
  • Natuur en dierenwelzijn
  • Voedsel en landbouw
  • Vervangend lid AV IPO