Eerder was ik raadslid en fractievoorzitter in Wijk bij Duurstede en projectleider in de culturele sector. Sinds 2011 ben ik Statenlid voor GroenLinks en sinds 2019 fractievoorzitter. Ik houd me bezig met kunst & erfgoed, burgerparticipatie, een inclusieve provincie en alles waar ik me mee kan bemoeien als het gaat om inwoners.

Als voorzitter van de commissie Milieu, Mobiliteit en Economie zorg ik voor een debat met ruimte voor ieders opvattingen. Mijn hobby's wandelen en hardlopen komen wat in de knel met al deze activiteiten. Gelukkig kan ik vanuit de fractie een mooi GroenLinks-team in de Nacht van de Vluchteling op de been brengen.

Ik heb er zin in mijn opgedane ervaring in te zetten in een grote nieuwe fractie. De provinciale politiek heeft meer invloed op het dagelijks leven van Utrechtse inwoners dan je denkt. Cultuur en recreatie, ruimtelijke ordening, openbaar vervoer en natuur, ze kennen allemaal een sociale én een duurzame kant. De overgang naar een provincie waarin natuurlijke en hernieuwbare energie in plaats van fossiele wordt gebruikt is heel belangrijk. Aan de fantastische natuur in Utrecht en onze geweldige kunst & cultuur (oude én nieuwe) hebben we niets als we er niet goed voor zorgen. Dat wil ik doen in samenwerking met inwoners, bedrijven en organisaties.

Persoonlijke eigenschappen die ik meebreng: ik ben enthousiast en praktisch, een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.

Tot slot, ik vind humor naast solidariteit, verdraagzaamheid, vertrouwen én kwaliteit een belangrijke waarde binnen GroenLinks.

Portefeuilles

Eerste woordvoering op dikgedrukte portefeuilles en tweede woordvoering op de overige portefeuilles:

  • Communicatie
  • Participatie
  • Organisatieontwikkeling
  • ICT
  • Bestuur
  • Kunst, cultuur en erfgoed