Functie van het bestuur

Als bestuur ben je de drijvende kracht van de afdeling. Veel van wat je doet is werk achter de schermen, maar is onmisbaar voor het functioneren van de afdeling en het verbreden van onze beweging. Vaak ben je het eerste contact voor nieuwe leden, sympathisanten en geïnteresseerden en hen een warm welkom bieden binnen GroenLinks is een belangrijke taak.

Profiel bestuurslid Algemeen

We hechten waarde aan een sterk netwerk binnen onze Provincie en vinden het van belang om als partij kansen te creëren voor talenten die er binnen GroenLinks zijn. Om ons team te versterken zijn we opzoek naar een Bestuurslid Algemeen met een sterke focus op netwerk opbouw en talentscout. Als bestuurslid Algemeen zoek je proactief naar talenten en betrek je ze binnen verschillende lagen van de GroenLinks vereniging. Daarnaast werk je samen met andere bestuursleden aan de uitvoering van diverse geplande acties.

Natuurlijk begin je niet bij nul: in het bestuur en bij afdelingen is al veel kennis aanwezig. Jouw rol is om alle kennis te bundelen en om te zetten in daden!

Jouw rol als bestuurslid

• Algemene organisatorische ondersteuning binnen het team;
  • Talentscout;
  • Netwerk opbouw;

Van ieder bestuurslid vragen we dat die

• Tijd, energie en enthousiasme heeft voor het versterken en verbreden van de Provinciale afdeling;
  • Meewerkt aan het werven en binden van vrijwilligers, sympathisanten en leden;
  • Betrouwbaar en integer is;
  • Verantwoordelijkheid draagt en de taken binnen de eigen portefeuille proactief vervult. Van elk bestuurslid verwachten we dat die actief meedenkt over het algemene beleid van de afdeling;
  • Gedreven is om nieuwe projecten te starten en te leiden;
  • Affiniteit heeft met GroenLinks en lid is, of wil worden van de partij;
  • 4 uur per week tijd heeft voor de genoemde werkzaamheden, het bijwonen van de maandelijkse bestuursvergadering en GroenLinks-activiteiten om zo contact met leden, fractie, afdelingen en gedeputeerden te onderhouden.

Bij ons vind je een bijzonder enthousiast team dat

• Zich samen met jou wil inzetten voor een inclusieve partij die strijdt voor een groene en eerlijke provincie Utrecht waar alle bewoners zich thuis voelen;
  • Oog heeft voor elkaar en voor jouw professionele ontwikkeling;
  • Jouw unieke persoonlijkheid, talenten, en interesses waardeert.

Procedure

Kandidaten worden gevraagd motivatie en geschiktheid voor de functie toe te lichten met een korte motivatiebrief en CV. Reacties kunnen tot maandag 8 april 2024 gestuurd worden naar bestuur@groenlinksprovincieutrecht.nl.

Reacties worden vertrouwelijk behandeld. Na een gesprek met (een deel van) het bestuur zullen kandidaten geïnformeerd worden of het bestuur hen zal voordragen tijdens de algemene ledenvergadering. Kandidaten kunnen zich altijd terugtrekken. Op de ledenvergadering krijgen alle kandidaten de kans zich voor te stellen, waarna de leden beslissen via schriftelijke stemming.

Wil je meer informatie over deze functie of de procedure? Neem dan contact op met de secretaris, Sasja Wolters (bestuur@groenlinksprovincieutrecht.n).