Samen tegen corona

We leven in bijzondere tijden. Tijden die niet makkelijk zijn. De aanpak van de coronacrisis vraagt heel veel van mensen. Met name van hen die nu keihard werken in cruciale sectoren zoals de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Maar ook zijn er mensen die hun werk en inkomen juist zien verdwijnen, zoals voor veel ZZP’ers, ondernemers, flexwerkers en uitzendkrachten het geval is.

Tegelijkertijd zien we mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Zo bieden mensen aan op elkaars kinderen te passen zodat mensen met cruciale beroepen kunnen blijven werken en wordt aangeboden boodschappen te doen voor mensen die dat nu niet zelf kunnen of mogen. De solidariteit is groot en we helpen elkaar waar nodig, samen komen we er doorheen!

We hebben grote waardering voor iedereen die zich nu keihard inzet, of dat nu in al die cruciale beroepen is of in de hulp daarbij. En we wensen heel veel sterkte aan iedereen die door deze crisis is getroffen.

Wat kun jij doen?

Om elkaar door de crisis heen te helpen kun je een aantal dingen doen. Bij veel voedselbanken zijn of ontstaan tekorten aan voedsel. Kijk op de website van je lokale voedselbank om te zien op welke manier jij kan helpen. Je lokale voedselbank kun je hier vinden.

Verder kun je je hulp aanbieden of juist hulp vragen op websites als Gewoon mensen die mensen willen helpen of Corona helpers.

Er zijn ook verschillende (lokale) Facebook-groepen waarop hulp aangeboden en gevraagd wordt, zoals deze voor de provincie Utrecht. Ook kun je op Twitter je hulp aanbieden of hulp vragen via #coronahulp in combinatie met je #plaatsnaam.   

Wij werken door!

Tot tenminste 7 april zijn alle geplande vergaderingen van Provinciale Staten afgelast en werken de Statenleden vanuit huis. Voor vragen kun je ons gewoon bereiken op groenlinks@provincie-utrecht.nl of door direct een bericht naar één van onze Staten- en commissieleden te sturen.