Nieuwe secretaris: Margot Klute

Sinds de Provinciale Ledenvergadering van woensdag 9 maart is Margot Klute de nieuwe secretaris van het bestuur van GroenLinks Provincie Utrecht. 

Ik ben Margot Klute, sociaal geografe van ontwikkelingslanden. In deze huidige tijd van wereldwijde verandering, dacht ik: “Misschien kan ik bijdragen aan het werk van GroenLinks in de provincie Utrecht…”. Allerlei mondiale verschijnselen, zoals de huidige vluchtelingenstromen, het conflict in Syrië en de razendsnelle technologische veranderingen, vormen gelijktijdig kansen voor GroenLinks om zich ook op het niveau van de provincie te profileren. Als bestuurslid zou ik graag bijdragen aan het organiseren van bijeenkomsten of acties die leiden tot het versneld plaatsen van rechthebbende Nederlanders evenzeer als asiel vergunninghouders in (sociale) woningruimte, bijvoorbeeld in leegstaande kantoren in de provincie Utrecht.  

Mijn kennis en ervaring als bestuurslid is het meest recent van het bestuur van de oudervereniging van de middelbare school van mijn dochter. Daar steun ik namens de ouders het positieve leerklimaat. Ik ben een alleenstaande moeder van een zoon van twintig die in Enschede Electrical Engineering studeert en van een dochter. Zij zit in de vijfde van het VWO. Ik woon in de binnenstad van Utrecht. Momenteel werk ik als consultant in de ontwikkelingssamenwerking en richt mij daarbij op kinderrechten, multi-culturaliteit, monitoring-planning & evaluatie en financiën. Mijn werkervaring ligt in Frans- en Engelstalig Afrika en Zuidoost-Azië.

Wil je contact met Margot? Stuur een e-mail naar bestuur@groenlinksprovincieutrecht.nl.