Oefenwandeling Nacht van de Vluchteling
Oefenwandeling Nacht van de Vluchteling

Loop mee met GroenLinks bij de Nacht van de Vluchteling!

In de nacht van 16 op 17 juni  lopen duizenden mensen in het holst van de nacht een 40 kilometer lange sponsorloop om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, onderdrukking en geweld. Dit jaar is er een nieuwe route bijgekomen in onze eigen provincie Utrecht. GroenLinks loopt met een groot team GroenLinksers, waaronder veel raadsleden, Statenleden en de Utrechtse kandidaat-wethouder Linda Voortman mee op deze route.  

Statenlid Karin Boelhouwer: “Vorig jaar liepen we als GroenLinks voor het eerst mee met een team uit de provincie Utrecht. Dit jaar doen we dat weer, en nu met een veel groter team dan de vorige keer en in onze eigen provincie. Destijds haalden we ruim 9.000 euro op, dit jaar is de ambitie om dat bedrag minimaal te verdubbelen! We nodigen iedereen uit om met ons mee te lopen, zowel bij de oefenwandelingen als de Nacht van de Vluchteling zelf. Uiteraard zijn ook sponsoren zeer welkom!”

Doel van de sponsorloop

Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts 40 kilometer te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd.

Oefenwandelingen

Omdat het in één keer lopen van een wandeltocht van 40 kilometer toch best een uitdaging kan zijn, organiseert GroenLinks drie oefenwandelingen ter voorbereiding hierop. Alle wandelingen beginnen om 10 uur ’s ochtends en lopen langs de mooiste plekken in de provincie!

De eerste oefenwandeling van 20 km vindt plaats op 12 mei en zal starten en eindigen bij NS Station Driebergen-Zeist. De tweede oefenwandeling van 26 km vindt plaats op 19 mei en loopt van NS Station Bilthoven naar NS Station Breukelen. De laatste oefenwandeling van 34 km zal plaatsvinden op 2 juni en loopt van NS Station Amersfoort naar NS Station Baarn.

GroenLinks nodigt iedereen uit om mee te lopen, daarvoor maakt het niet uit of je lid bent van GroenLinks en of je meeloopt met de Nacht van de Vluchteling of niet, iedereen is welkom! Voor meer informatie over de verschillende wandelingen en om je aan te melden kun je terecht op: provincieutrecht.groenlinks.nl/agenda of door een mail te sturen naar groenlinks@provincie-utrecht.nl.

Loop mee met de Nacht van de vluchteling!

Inmiddels lopen 25 mensen mee in het team “GroenLinks Route Utrecht”, maar er is nog plek voor meer lopers! Lijkt het je leuk om mee te lopen en geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen? Meld je dan aan op nachtvandevluchteling.nl/groenlinksrouteutrecht. Geen zin of mogelijkheid om mee te lopen? Op deze pagina kun je het team, evenals individuele lopers, ook sponsoren!