Gedeputeerde Staten reserveren €150.000 voor de realisatie van extra nieuwe uitgiftelocaties van de OV-fiets. De Statenfractie is blij met dit resultaat van haar inspanningen: in het begrotingsdebat en in de commissie IME heeft Groenlinks nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de realisatie van extra OV-fiets verhuurlocaties.

De OV-fiets is een landelijk systeem van huurfietsen voor het natransport bij het openbaar vervoer. Deze fietsen kunnen snel en gemakkelijk bij NS-stations gehuurd worden door eigenaars van een OV-pas. Deze provinciale maatregel is bedoeld om het gebruik van zowel het openbaar vervoer als de fiets te stimuleren. Locaties die in aanmerking komen, zijn de stations Amersfoort Schothorst, Veenendaal (centrum en De Klomp), Baarn, Soest-Zuid, Bunnik Breukelen, Maarssen en overstappunten in Leusden en Wijk bij Duurstede. Met deze provinciale bijdrage kunnen, wanneer betrokken gemeenten en Bestuur Regio Utrecht meebetalen, de huurfietsen en kluizen gerealiseerd worden. De fietsverhuur is in handen van de Stichting OV-fiets. In mei wordt duidelijk waar in de provincie Utrecht de eerste nieuwe OV-fietsen geplaatst kunnen worden.

Bron: website provincie Utrecht (GS-flits)
Meer informatie: Ron van Dopperen, tel. 030 258 3196, mob. 06 18 300 578 of e-mail ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl