In de nacht van 16 op 17 juni heeft GroenLinks op de Utrechtse route van de Nacht van de Vluchteling ruim € 16.000 euro opgehaald voor noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, onderdrukking en geweld. De 22 lopers van team ‘GroenLinks Route Utrecht’ zijn daarmee qua sponsorbedrag op de tweede plaats geëindigd van alle teams die in Nederland met de Nacht van de Vluchteling meeliepen.

Statenlid Karin Boelhouwer: “We zijn heel erg blij dat we zoveel geld hebben opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen. Daarmee kan Stichting Vluchteling een hoop mensen voorzien van schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg. We willen onze sponsoren dan ook ontzettend bedanken voor de bijdragen die ze gedaan hebben!”

Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling en werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Het doel van de sponsorloop is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, onderdrukking en geweld. Door ’s nachts een 40 kilometer lange sponsorloop te lopen kun je als loper een beetje ervaren hoe het moet zijn om midden in de nacht grote afstanden te moeten lopen en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel. De Nacht van de Vluchteling werd dit jaar gelopen van Rotterdam naar Den Haag, Nijmegen naar Arnhem, Amsterdam naar Amsterdam en van Utrecht naar Utrecht.

Team GroenLinks Route Utrecht

Op de Utrechtse route liepen 22 GroenLinksers mee uit de provincie Utrecht, waaronder raadsleden uit De Bilt, Utrecht en Zeist. Ook de Utrechtse wethouder Linda Voortman liep mee.

Linda Voortman: “We zijn moe, maar voldaan. Het is de tweede keer dat ik meegelopen heb met de Nacht van de Vluchteling, maar het blijft een ongelofelijke ervaring. Het is niet voor te stellen hoe het moet zijn om middenin de nacht op de vlucht te moeten slaan met wat huisraad en kinderen.”

Totale opbrengst

De Nacht van de Vluchteling had dit jaar 5200 deelnemers en een opbrengst van ruim 1,6 miljoen euro. In heel Nederland liepen meerdere teams van GroenLinks mee op de verschillende routes. In totaal hebben zij ruim € 35.000 euro opgehaald. Hoewel de Nacht van de Vluchteling inmiddels geweest is, is het nog wel mogelijk om een bijdrage te doen via www.nachtvandevluchteling.nl.