Ongerust zijn over de klimaatcrisis is niet genoeg. We kunnen écht iets doen. Het kan, het moet.

Ongerust zijn over de klimaatcrisis is niet genoeg. We kunnen écht iets doen. Het kan, het moet.

Er is een wereldwijde klimaatcrisis gaande. Denk aan de film van Al Gore. De zeespiegel stijgt, poolkappen smelten. Ook aan het ongewoon warme weer in Nederland merk je dat er echt iets aan de hand is. Rapporten die om actie vragen, stapelen zich op. De ongerustheid neemt toe, maar het blijft veel te stil. Het nieuwe kabinet spreekt mooie woorden, maar daar mag het niet bij blijven.

Wat wil Cool Climate?
Cool Climate vraagt om actie van de politiek, nu! Sámen vragen we Den Haag om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Nederland moet kampioen worden in de strijd tegen de klimaatcrisis. We weten hoe het moet: plannen en technieken zijn beschikbaar. Nu komt het erop aan dat we ze gebruiken. We willen schone auto's goedkoper en vuile auto's duurder maken. We willen grote windmolenparken voor groene stroom. We willen 'groene' bedrijven belonen en we willen beter en sneller openbaar vervoer.

Klimaatverandering stop je niet alleen. Klimaatverandering raakt iedereen. Daarom roepen we zoveel mogelijk mensen op om zich aan te sluiten bij Cool Climate. Samen vragen we het kabinet om concrete stappen te zetten tegen de opwarming van de aarde. Steun onze eisen aan de politiek en doe mee met Cool Climate!

Hoe doe je mee?
Meld je hier aan. Via e-mail ontvang je indien gewenst regelmatig nieuws van Cool Climate. Je kunt makkelijk meedoen aan acties.