Nieuws van iedereen

Inwoners van Utrecht kiezen voor gezonde leefomgeving, het milieu en schoon vervoer

Inwoners van de provincie Utrecht vinden het investeren in fietspaden belangrijker dan het verbreden van wegen om files op te lossen. Tweederde van de inwoners vindt dat de provincie er voor moet zorgen dat het milieu niet achteruit gaat, ook als dat ten koste gaat van economische groei. Dit blijkt uit een opinieonderzoek onder inwoners van de provincie Utrecht door onderzoeksbureau Kantar Public (voorheen TNS/NIPO).
Initiatiefnemer van dit onderzoek is de Provinciale Statenfractie van GroenLinks.

Statenlid Huib van Essen: “Wij willen horen wat er leeft onder de inwoners van Utrecht. Daarom hebben we aan Kantar gevraagd om dit onderzoek te doen. De resultaten laten zien dat een ruime meerderheid het milieu en het beschermen van het groene landschap erg belangrijk vindt. We zijn blij met die uitkomst, want diezelfde meerderheid zien we nu niet altijd in de Provinciale Staten. Het geeft aan dat er behoefte is aan een groene koers, waarin een gezonde leefomgeving, het milieu en schoon vervoer voorop staan. Bij uitstek onderwerpen waar de provincie over gaat.”

Lees verder

GroenLinks wil veilige fietsoversteek op de Utrechtseweg in De Bilt

De 9-jarige scholiere Josephine Bink schreef onlangs een brief aan de burgemeester van De Bilt over de onveilige oversteek voor fietsers bij de Utrechtseweg (N237). GroenLinks Statenlid Huib van Essen ging bij haar op bezoek en heeft naar aanleiding daarvan schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Van Essen: “Toen ik de brief las heb ik meteen contact gezocht om de situatie met eigen ogen te bekijken. Josephine, haar vriendin, overbuurjongen en vader hebben mij het kruispunt laten zien waar ze iedere dag oversteken om op school te komen. Het is inderdaad erg onoverzichtelijk en onveilig. Eerder dit jaar vond er nog een dodelijk ongeluk plaats tussen een fietser en een auto. Wat GroenLinks betreft moeten hier snel maatregelen genomen worden.”

Lees verder

Interesse om gedeputeerde te worden?

GroenLinks Provincie Utrecht is al sinds 2011 vertegenwoordigd in Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie. We willen dat na de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 20 maart 2019 graag voortzetten, want wij vinden dat de provincie Utrecht beter af is met GroenLinks in de coalitie.

Een selectiecommissie is op zoek naar geschikte kandidaat-gedeputeerden.

Lees verder

Huib van Essen lijsttrekker GroenLinks Provincie Utrecht

Tijdens een drukbezocht Provinciaal Congres is Statenlid Huib van Essen door de leden verkozen tot lijsttrekker van GroenLinks Provincie Utrecht. De bevlogen Utrechter heeft de ambitie om GroenLinks naar een historische overwinning te loodsen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019.

Lees verder

Gezocht: nieuwe voorzitter bestuur

voorzittershamer

De huidige voorzitter van het bestuur van GroenLinks Provincie Utrecht legt na de Provinciale Statenverkiezingen zijn hamer neer. Het bestuur zal daarom op de PLV in april 2019 een nieuwe kandidaat-voorzitter voordragen. Belangstellenden kunnen zich melden bij de secretaris.

Lees verder

Kom jij ons campagneteam versterken?

Vacatures videocoördinator, tekstschrijver, fotograaf en reporter

Ben jij een kei in organiseren? Weet je de boodschap van GroenLinks in één beeld te vangen? Vind jij altijd de juiste woorden? Dan is ons campagneteam op zoek naar jou.

Lees verder

Pagina's