Ellen Brinksma

9. Ellen Brinksma

(50 jaar, Utrecht)

De afgelopen jaren heb ik als commissielid Milieu, Mobiliteit en Economie kennisgemaakt met het werk van de Provinciale Staten, de afgelopen maanden ben ik de inhoud ingedoken door als voorzitter van de programmacommissie (samen met anderen) te zorgen voor het nieuwe verkiezingsprogramma. Ik werk als manager bij de overheid en ben moeder in een (zorgintensief) gezin. In mijn hele leven staan milieu, leefomgeving en zorgen voor elkaar centraal. Dat is ook mijn motivatie om me verkiesbaar te stellen als Statenlid – om ook binnen onze provincie te zorgen voor een groene, gezonde en sociale leefomgeving.

Oordeel commissie

De kandidatencommissie is onder de indruk van Ellen’s inhoudelijke kennis en loyaliteit. In de afgelopen jaren heeft ze vlieguren gemaakt als commissielid. Op basis van haar inzet en ervaring kan Ellen wat ons betreft een gedegen Statenlid worden en daarmee een waardevolle toevoeging aan de fractie zijn.