Marijke de Jong

7. Marijke de Jong

(66 jaar, Utrecht)

Ik ben Marijke de Jong (66 jaar) en woon in Utrecht. Sinds afgelopen mei ben ik met pensioen na 30 jaar gewerkt te hebben voor de gemeenten Amersfoort en Utrecht. Ik was o.a. manager en adviseur op sociaal terrein, recent voor vluchtelingen. Sinds 1973 ben ik lid van (één van de voorlopers) van GroenLinks en actief in diverse besturen, o.a. van de daklozenopvang.

Op dit moment begeleid ik migranten en ben mantelzorger. Mijn brede inhoudelijke en bestuurlijke ervaring wil ik graag inzetten voor het vertegenwoordigen van Groen- Links in de Staten. Een bijdrage leveren aan een duurzaam mobiliteitsbeleid, (bevorderen openbaar vervoer, beperken van het autogebruik) motiveert mij het meest.

Oordeel commissie

Marijke is een krachtige kandidaat die de provinciale thema’s en de regio goed kent en gewend is om resultaten te halen. Met haar inhoudelijke kennis en haar drive zal zij GroenLinks visie en waarden kunnen vertalen in concrete provinciale actiepunten. Gezien haar ruime ervaring ziet de commissie haar als een belangrijk onderdeel van de toekomstige fractie.