Ali Karatas

3. Ali Karatas

(36 jaar, Utrecht)

Ik ben Ali Karatas. Als geboren en getogen Utrechter en kandidaat Statenlid, gun ik iedereen in onze provincie een gezonde en groene leefomgeving. Hier werk van maken, is mijn belangrijkste motivatie.

Vanuit die rol zie ik mezelf vooral als een verbinder tussen de provinciale politiek, de regiogemeenten, de bedrijven, de maatschappelijke organisaties en bovenal de bewoners (initiatieven). In Utrecht maak ik dat zichtbaar in de pilot wijkcafé: hier bied ik een divers publiek mijn luisterend oor en laat ik actief laat zien voor welke verandering we staan. In mijn dagelijkse werk bij Platform31, het landelijk kennis- en netwerkinstituut voor stad en regio, verbind ik diverse partijen bij het vinden van integrale oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Oordeel commissie

Ali weet heel duidelijk wat hij wil: bijdragen aan een wereld waarin de GroenLinkse waarden van duurzaamheid, compassie en inclusie centraal staan. De commissie ziet in Ali een indrukwekkende passie en gedrevenheid, gekoppeld met een brede inhoudelijke kennis van zaken. Wij zijn er van overtuigd dat Ali een Statenlid zal zijn dat verbinding zoekt en doorpakt bij het vinden van duurzame oplossingen voor de uitdagingen waar onze provincie voor staat.