Pieter Kroon

13. Pieter Kroon

(28 jaar, Abcoude)

Mijn naam is Pieter Kroon, ik ben 28 jaar en woon in Abcoude. Ik ben momenteel fractievoorzitter voor PvdA/GroenLinks De Ronde Venen. Daarnaast ben ik fractiemedewerker en commissielid voor de Statenfractie. De afgelopen vier jaar heb ik mij als commissielid beziggehouden met onder meer ruimtelijke ordening en verduurzaming van de landbouw. Dat wil ik de komende jaren graag blijven doen, want met de komst van onder meer de Omgevingsvisie liggen daar voor GroenLinks nog veel uitdagingen en kansen. De overstap van gemeenteraad naar Provinciale Staten wil ik (nog) niet maken en daarom ben ik nu alleen beschikbaar voor het commissielidmaatschap.

Oordeel commissie

Pieter heeft brede ervaring binnen de GroenLinkse politiek. De commissie ziet in Pieter een inhoudelijk sterk politicus. Hij heeft kennis op veel provinciale dossiers en zijn ervaring binnen zowel de provinciale als lokale politiek maken dat Pieter een zeer gedegen Statenlid zou kunnen zijn. Omdat Pieters andere werkzaamheden niet te verenigen zijn met het Statenlidmaatschap, stelt hij zich beschikbaar als commissielid.