Florian Bekkers

0. Florian Bekkers

(45 jaar, Bilthoven)

Groen, gezond en samen. Daar sta ik voor in de provincie Utrecht. Mijn ambitie is dat Utrecht de plek is waar duurzaamheid en solidariteit waar worden gemaakt. Stand verplicht, want het gaat (economisch) zo goed in Utrecht. Dat betekent bijvoorbeeld: klimaatverandering aanpakken, wonen met schone lucht, top-fietsinfrastructuur en openbaar vervoer, mooie natuur en inspirerende cultuur.

Naast mijn inzet als fractievoorzitter werk ik als zelfstandig adviseur op het gebied van strategie, leiderschap en programmamanagement. Ik adviseer overheden en andere organisatie om tot een effectieve aanpak te komen van maatschappelijke opgaven. In 2014 ben ik met mijn lieve partner en kinderen vanuit Utrecht-West verhuisd naar Bilthoven, waar ik nu op een steenworp afstand van de gemeente Zeist woon.

Oordeel commissie

Florian is een ervaren fractievoorzitter met zeer uitgebreide dossierkennis. De kandidatencommissie is onder de indruk van Florians overtuigingskracht en strategisch inzicht. Hierdoor is hij zowel voor als achter de schermen in staat om GroenLinks een stevig profiel te geven. Vol overtuiging dragen wij Florian voor het lijsttrekkerschap voor.