Nacht van de Vluchteling – loop mee met GroenLinks Provincie Utrecht!

De nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni is de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 (of 20) kilometer lange sponsorloop van Amsterdam naar Amsterdam, Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Dit jaar loopt ook GroenLinks Provincie Utrecht mee met zoveel mogelijk leden en niet-leden uit de provincie!

Waarom?

Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts 40 (of 20) kilometer te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd.

Statenlid Karin Boelhouwer: “Als fervent wandelaar/hardloper spreekt de Nacht van de Vluchteling me erg aan. Zo kan ik eens iets nuttigs doen met al dat lopen. En als we zoveel mensen voor Jesse Klaver en GroenLinks op de been kunnen brengen bij al die meetups, dan kunnen we dat ook voor dit ontzettend goede doel!”

Wie? Wat? Waar?

GroenLinks Provincie Utrecht wil dit jaar met zoveel mogelijk leden en niet-leden uit de provincie Utrecht meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. We zullen zowel de 40 km als de 20 km route van Amsterdam naar Amsterdam lopen. Het startschot zal van zaterdag 17 op zondag 18 juni om precies 00.00 middernacht klinken en het belooft een pittige maar onvergetelijke ervaring te worden!

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je via onderstaande links aanmelden voor de 40 of 20 km wandeling:

Hoe kan ik iemand sponsoren?

We lopen mee met twee teams. Je kunt deze teams sponsoren via onderstaande links:

Het is ook mogelijk om individuele lopers te sponsoren. Dat doe je door op één van bovenstaande links te klikken en in de rechterkolom op het teamlid dat je graag wil sponsoren. Je komt dan op zijn of haar persoonlijke sponsorpagina.

Moet ik trainen voor de Nacht van de Vluchteling?

In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Het is handig als je een 'wandelschema' voor jezelf maakt, hier kun je een voorbeeld van zo'n wandelschema vinden.

Karin, Erna en Pieter van de fractie van GroenLinks Provincie Utrecht gaan drie wandelingen in de provincie organiseren ter voorbereiding. Een wandeling van 20 kilometer op zondag 14 mei, één van 26 kilometer op zaterdag 20 mei en één van 34 kilometer op maandag 5 juni. Deze wandelingen zullen allemaal onderdeel zijn van het Utrechtpad en verspreid over de provincie plaatsvinden.

Statenlid Erna Kotkamp: "Als natuurliefhebber kom ik graag in de verschillende mooie gebieden van de provincie Utrecht. Dit nu combineren om te trainen voor zoiets belangrijks als het lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling leek me nu echt iets voor GroenLinks. Op deze manier vragen we zowel aandacht voor de Utrechtse natuur als voor enorme afstanden die vluchtelingen soms te voet moeten afleggen om in veiligheid te komen."

Wil je graag meelopen met deze trainingswandelingen? Vul dan onderstaand formulier in, dan houden we je hiervan op de hoogte!

Ja, ik doe graag mee aan de trainingswandelingen

Westergasfabriek
Klönneplein 1