AFGELAST: Nacht van de Vluchteling 2020

UPDATE: i.v.m. de coronacrisis gaat de Nacht van de Vluchteling dit jaar niet door. Er komt wel een digitale veriant. Lees hier het nieuwsbericht van de organisatie.

De nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni is de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag, Utrecht naar Amersfoort, Nijmegen naar Arnhem, Tilburg naar Eindhoven en van Amsterdam naar Haarlem. Net als de afgelopen drie jaar, loopt GroenLinks in de provincie Utrecht weer mee!

Waarom?

Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts 40 kilometer te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd.

Wie? Wat? Waar?

We willen net als de afgelopen drie jaar met zoveel mogelijk leden en niet-leden uit de provincie Utrecht meedoen aan de Nacht van de Vluchteling! We lopen de route van Utrecht naar Amersfoort. Er is inmiddels een team gestart onder de naam GroenLinks. Het startschot zal van zaterdag 20 op zondag 21 juni om precies 00.00 middernacht klinken en het belooft weer een pittige maar onvergetelijke ervaring te worden!

Hoe kan ik me aanmelden om mee te lopen?

Je kunt je via onderstaande link aanmelden voor ons team:

Hoe kan ik iemand sponsoren?

Je kunt ons via onderstaande link sponsoren:

Je kunt ervoor kiezen om het team of individuele lopers te sponsoren. Alle donaties, zowel voor het team als individuele lopers, worden uiteindelijk bij elkaar opgeteld als de totale teamopbrengst.

Moet ik trainen voor de Nacht van de Vluchteling?

In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Het is handig als je een 'wandelschema' voor jezelf maakt, hier kun je een voorbeeld van zo'n wandelschema vinden van vorig jaar.

Er zullen ook nog drie oefenwandelingen in de provincie georganiseerd worden ter voorbereiding. De actuele informatie over deze wandelingen kun je hieronder vinden:

Zaterdag 11 januari

Op zaterdag 11 januari lopen we de NS wandeling van NS Station Driebergen-Zeist naar NS Station Maarn. In Maarn kun je per trein terug naar huis. Vertrektijd vanuit Driebergen-Zeist is 11.00 uur. We lopen ongeveer 14 km met een lunchpauze, dus reken op 3 tot 4 uur onderweg zijn. Er is geen horeca onderweg, dus neem zelf lunch, water en wat je verder nodig hebt mee. Vooraf aanmelden kan bij teamcaptain David Oude Wesselink. Dan vertrekken we niet zonder jou!

n.t.b.

Komt binnenkort.